Τεχνικά νέα

Χρωματίστε την ζωή σας

Παίξτε με το χρώμα

Κάντε μια Τεχνοτροπία

Βάλτε μια ταπετσαρία

Τεχνοτροπία με τσιμέντο

Σκέφτομαι να βάψω το σπίτι μου!

Αναμφίβολα έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια να γίνεται λόγος για την επίδραση των χρωμάτων στην ψυχολογία και τη διάθεσή μας. Αν, λοιπόν, τα ζωηρά χρώματα στα ρούχα μπορούν να φτιάξουν έστω και λίγο τη διάθεσή μας, φανταστείτε την επίδραση που μπορεί να έχει ένα χρώμα που απλώνεται σε έναν ολόκληρο τοίχο, απέναντι από το κρεβάτι, το γραφείο ή τον καναπέ μας.

Πριν, λοιπόν, καταλήξετε στα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για την ανακαίνιση του σπιτιού και της διάθεσής σας, με βάση τις τελευταίες τάσεις, λάβετε υπ' όψιν και τους βασικούς κανόνες της. χρωματοθεραπείας, Τα σκούρα χρώματα μικραίνουν και «σκοτεινιάζουν» τον χώρο, σε αντίθεση με τις ανοιχτές και τις παλ αποχρώσεις που δημιουργούν την ψευδαίσθηση του ανοιχτού χώρου. Αν σας αρέσουν πολύ χρώματα όπως το μπορντό ή το σκούρο μπλε, επιλέξτε τις ανοιχτές τους εναλλακτικές για τους τοίχους -τερρακότα, ροζ ή γαλάζιο αντίστοιχα- και κρατήστε τα για «πινελιές» στη διακόσμηση -υφάσματα επίπλων, κουρτίνες, μικροαντικείμενα.

* Η τάση δύο τοίχοι ένα χρώμα - δύο τοίχοι άλλο, που «φοριέται» πολύ τελευταία, δε γνώρισε τυχαία την επιτυχία της: τα χρώματα που κάνουν αντίθεση μεταξύ τους και συναντιούνται στις γωνίες, κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Τολμήστε να παίξετε με funky συνδυασμούς, όπως το λιλά με το λαχανί, ή το ροζ με το ροδακινί.

* Αν ανατριχιάσατε και μόνο στην ανάγνωση των παραπάνω συνδυασμών, επιλέξτε τη. μέση οδό: βάψτε τρεις τοίχους σε ένα ουδέτερο χρώμα που σας αρέσει -ή αφήστε τους λευκούς- και τον τέταρτο μόνο σε έντονο χρώμα.

* Οι πειραματισμοί του στυλ ενυδρείο, ωκεανός, μπουντουάρ α λα Moulin Rouge είναι ιδανικοί για το δεύτερο μπάνιο σας -με την έμφαση στο δεύτερο- και όχι για αυτό που χρησιμοποιείτε (ή που χρησιμοποιεί η σύντροφός σας) για να ντύνεστε και να βάφεστε. Αυτό, με βάση τουλάχιστον τον γενικότερο κανόνα, θα πρέπει να είναι βαμμένο σε ουδέτερους τόνους, προκειμένου να μην επιδρά στον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα χρώματα στα ρούχα ή το μακιγιάζ -ο οποίος ενδέχεται να είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον με τον οποίο θα τα βλέπουν οι άλλοι όταν τελικά βγείτε έξω.

* Οι μεγάλες ξύλινες επιφάνειες σε συνδυασμό με τη μικρότερη επιφάνεια τοίχων στην κουζίνα, συγκριτικά με τα υπόλοιπα δωμάτια, σας δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία πειραματισμών. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα «τολμηρά» χρώματα που σκέφτεστε να υιοθετήσετε κατ' αρχάς στα ντουλάπια σας, που βάφονται και στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα, και αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί να το επεκτείνεται και στους τοίχους κάποιων από τα δωμάτια

Τι χρώμα να βάψω το σπίτι μου, τελικά;

Βαρεθήκατε τη σομόν κρεβατοκάμαρα και τις ουδέτερες αποχρώσεις στο σαλόνι; Δε σας αδικούμε. Οι τάσεις των τελευταίων χρόνων επιβάλλουν έντονα χρώματα όχι μόνο στους τοίχους αλλά και σε επιφάνειες που μέχρι τώρα παρέμεναν παραμελημένες, όπως για παράδειγμα το ταβάνι. Κι από τη στιγμή που συναντάμε αυτές τις τάσεις παντού, από εστιατόρια και μπαρ μέχρι σπίτια φίλων, είναι λογικό η δική μας κιτρινωπή κουζίνα, που μέχρι πρότινος μας φαινόταν φωτεινή, να μοιάζει πλέον βαρετή. .

Τι χρώμα, όμως, να επιλέξει κανείς για το σπίτι; Κι αν το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό; Αν το μετανιώσουμε και πρέπει να επαναλάβουμε όλη τη διαδικασία από την αρχή; Η απόφαση μοιάζει δύσκολη, και τα χρωματολόγια με τις επτά εκατομμύρια αποχρώσεις του γαλάζιου φτιαγμένα για να μας μπερδεύουν. Συγκεντρώσαμε όλες τις τελευταίες τάσεις, αλλά και τους γενικότερους κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάμε παρασυρμένοι από trends, και σας τις παρουσιάζουμε, για να μην πνίγεστε σε μια σταγόνα ακρυλικού χρώματος.


Video της δουλειάς μας

Vimeo

YouTube